maandag 29 maart 2010

Update van hoe het met me gaat

Het is weer een tijdje geleden dat ik heb laten weten hoe het met me gaat. Waar zal ik beginnen? Misschien met de vraag die mijn mama en papa dikwijls krijgen: 'hoe lukt het slapen'.

Wel, ik heb gemerkt dat mijn mama en papa er wat beter uitzien de laatste tijd en ik denk dat voor een groot deel met mij te maken heeft. Ik kan nu al heel flink een paar uur achter elkaar slapen. Mama zegt dat ik 'door slaap'. Ik word nog wel een paar keer per nacht wakker maar dat is niet meer omdat ik honger heb. Dat is toch al heel erg goed van mij hé! Ik kan wel niet meer zo goed stil liggen. Altijd maar op mijn rug liggen is ook zo saai hé. Mama moet mij gemiddeld drie keer per nacht terug goed leggen want ik zak met mijn gewriemel altijd naar beneden in mijn bedje.

Ik kan ondertussen ook al heel goed uit flesjes drinken. Gelukkig mag ik nog twee keer per dag bij mama aan de borst want dat vind ik toch nog altijd het leukste. Ik weet heel goed wanneer ik bijna eten ga krijgen. Ik merk dat als ze mij mijn slabbetje aandoen. Dan begin ik alvast heel hard met mijn armen en benen te stampen en doe ik mijn mondje al open. De laatste tijd doen mama en papa mijn net op het laatste moment pas mijn slabbetje aan. Ze zeggen dat ik anders te vroeg té enthousiast word.

Als ik niet bezig ben met slapen of eten, dan speel ik. Ik heb zo'n babygym gekregen met allemaal leuke dingetjes aan en die probeer ik dan te pakken en in mijn mondje te steken. Het lukt me elke dag beter en beter. Maar soms gaat het nog niet goed en dan word ik wel een beetje kwaad.
Ik heb ook ontdekt dat er aan het uiteinde van mijn beentjes twee rare dingetjes zitten. Het is fascinerend om ernaar te kijken. Ik durf die dingetjes wel nog niet goed aanraken. Alles op zijn tijd hé.

Ik heb al opgevangen dat er binnenkort veel gaat veranderen voor mij. Mama moet naar het schijnt over 2 weken terug gaan werken (maar ze heeft niet graag als ik het daarover heb) en dus moeten we binnenkort beginnen oefenen. Zo moeten we gaan leren hoeveel tijd we 's morgens nodig hebben om ons alle drie klaar te maken en ook moet ik eens gaan kennismaken met de onthaalmoeder. Ik ben benieuwd...

Ik zal eens aan papa vragen dat hij nog eens wat fototjes van mij op deze blog zet. Want tussen ons gezegd en gezwegen, mama heeft daar niet veel verstand van.

Vele lieve groetjes en tot gauw,

Toon

vrijdag 19 maart 2010

Uitstap naar Planckendael

Het wordt hoogtijd dat ik mama eens aan hare gilet trek om mijn gebrabbel nog eens om te zetten in mensentaal want ik wil jullie graag vertellen wat ik nu weer heb meegemaakt. Ik ben namelijk op uitstap geweest naar Planckendael! Het was mijn eerste echte uitstapje samen met mijn mama en papa. Ik heb me echt reuze geamuseerd en ik ben natuurlijk ook weer erg braaf geweest.

In de voormiddag heb ik wel veel geslapen maar wat wil je ook: de zon scheen zo heerlijk in mijn gezichtje en ik moest er zelfs in mijn slaap een beetje om glimlachen. Zo'n heerlijk gevoel!
Na mijn lekkere melk heeft mama mij in de draagdoek gezet en dat was nog leuker. Zo kon ik heel goed kijken naar de diertjes. We hebben dieren gezien met een hele lange nek en dieren met een gekke hoorn op de kop en dieren die geen poten hebben en zo kruipen over de grond. En er was ook iets heel speciaals: er was pas een klein diertje geboren. Mama zegt dat het een klein aapje is en dat dat nog verre familie is van ons. Ik heb me al suf gepiekerd wat ze daarmee bedoelt maar ik ben er nog niet uit.

Ik heb echt genoten van deze dag en mijn mama en papa ook. Zij waren er wel erg moe van en ik heb hun dan ook maar wat laten slapen afgelopen nacht. Wat een brave en voorbeeldige jongen ben ik toch hé!

Heel veel lieve groetjes en tot gauw voor een volgend avontuur,

Toon




zondag 14 maart 2010

Samen in bad

Gisteren heb ik weer iets nieuws gedaan. Ik ben samen met mama in het grote bad geweest. In het begin was het een klein beetje raar want zo'n groot bad ben ik niet gewoon. Maar ik vond het al snel heel plezant! Ik heb echt liggen te genieten en ik heb niet geweend. Zelfs niet toen ik eruit moest. Mama zegt dat ik een echte waterrat ben en dat als ik gedoopt ga worden, dat ze gaan moeten opletten dat ik niet in de doopvont spring.

Ik moest ook nog van mama zeggen dat jullie niet moeten hopen op foto's van dit nieuwe gebeuren want er zijn er geen. Ik begrijp wel niet goed waarom ik dit moet zeggen eigenlijk...

Dikke knuffel,

Toon

woensdag 10 maart 2010

vrijdag 5 maart 2010

Hoe het met mij gaat

Het is alweer een tijdje geleden dat ik hier nog een berichtje postte. Ik heb hier dan ook weinig tijd voor gehad. Ik heb het echt superdruk met ontdekken, spelen, eten, slapen,...

Mama en papa zeggen dat ik elke dag precies iets nieuws kan. Ik kijk de laatste dagen heel erg graag naar die dingetjes die op het einde van mijn armen hangen. Ik kan er echt een hele poos naar staren en het is ook erg fijn om dat in mijn mond te steken en er dan keihard op te zuigen. Soms steek ik het wel wat te ver zodat mijn eten er dan wat terug uitkomt. Ik moet nog wat leren doseren. Met die dingen kan je ook keifijn tegen vanalles en nog wat slaan. Ik probeer me dan goed te concentreren en elke dag kan ik beter en beter mikken. Soms probeer ik zelfs al iets vast te pakken maar echt lukken doet me dat nog niet. Dat is soms wel frustrerend en dan moet ik een beetje huilen.

Wat ik nu ook erg graag doe, is babbelen. Het liefst doe ik dat tegen een andere persoon maar als er niemand in de buurt is, praat ik ook wel tegen mijn knuffels. Ik kan ook heel goed lachen. Mama en papa vinden dat geweldig. Ze zeggen dat ik een charmeur ben en dat ik later echt veel succes ga hebben bij de vrouwen. Ik begrijp nog niet goed wat ze daarmee bedoelen maar het klinkt wel goed.

Natuurlijk willen jullie ook wel weten hoe ik nu slaap hé. Wel, meestal ga ik zo tegen middernacht naar boven. Papa blijft tot dan met mij beneden zodat mama al wat heeft kunnen slapen. Lief van hem hé! Nadat mama mij dan nog een laatste keer heeft eten gegeven, slaap ik dan zo tot 4u30 à 5u00. Das toch al goed hé!

Door de dag slaap ik wel niet graag. Er is dan ook zoveel te zien en te beleven hé!

Er is ook nog iets nieuws in mijn leven: melk dat uit een flesje komt. Dat is wel raar hoor. En eigenlijk mis ik mama's warme borst soms wel een beetje. Maar naar het schijnt moet ik het echt wel leren want mama zegt dat ze me niet mee kan nemen naar haar werk om me eten te geven. Ik heb daarstraks al opgevangen dat mama vandaag gaat proberen om me een tweede flesje te geven. Tot nu toe kreeg ik er maar één per dag. Ik moet er wel erg hard voor werken. Die melk is veel dikker en die komt niet goed door de speen. Mama gaat morgen nieuwe spenen kopen en misschien gaat het dan wel beter.

Door die flesjes is er nog iets veranderd: mijne kaka. Papa heeft de spuitbus van de wc op de livingtafel gezet want naar het schijnt kan ik wel een beetje stank produceren. Gisteren had ik echt superhard mijn best gedaan en ik was zo blij dat ik er vanaf was dat ik echt moest lachen. Mama moest iets minder lachen met mijn resultaat en ze heeft me dan maar helemaal gewassen.

Straks moet ik naar de dokter om mijn wondjes van de operatie te laten nakijken. Ik ga niet wenen. Begin deze week heb ik wel nog hard geweend. Toen moest ik spuitjes krijgen bij kind en gezin. Dat was echt niet tof! Ik heb het hun laten merken door niet te stoppen met krijsen tot ik terug in de auto zat.

Zo, dat is een beetje samengevat hoe het met mij gaat.

Vele lieve groetjes,
Toon