vrijdag 23 juli 2010

Op de film

Wat ik allemaal weer gedaan en geleerd heb

Mama neemt zich altijd voor om te proberen elke week mijn blogje aan te vullen maar je ziet het... het is er weer niet van gekomen. Die mama's van tegenwoordig hé! Ze zou beter eens een voorbeeld aan mij nemen: als ik iets in mijn hoofd heb, dan zorg ik er gewoon voor dat ik het krijg.

Er is weer heel wat gebeurd sinds mijn vorig verslagje. Zo ben in ondertussen gedoopt. Dat was echt plezant geweest. We zijn naar het huis van God geweest (das de papa van die meneer die de dag na mij geboren is) en daar zijn we in een kring gaan zitten. En ik mocht in het midden zitten. Een vertegenwoordiger van God heeft dan veel gebabbeld en heeft me dan een kruisje gegeven en ook mijn haren gewassen, wel zonder shampoo. Ik vond het heel fijn want iedereen kwam precies voor mij. Ik heb ook veel cadeautjes en centjes gekregen. Van die centjes hebben mama en papa trouwens al een autostoel voor mij gekocht maar daar moet ik eerst nog hard voor groeien voor ik erin mag. Het was een hele leuke maar vermoeiende dag!

Ik kan ondertussen ook weer heel wat dingen. Waar ik de laatste weken het meeste op heb geoefend, is op zitten. Dat kan ik nu al heel erg goed. Als ik me hard concentreer en als er niets interessants in de buurt ligt, kan ik al een paar minuten zonder steun zitten. Knap hé! Maar meestal ligt er wel iets interessants in de buurt. Eigenlijk vind ik alles interessant. Alles wat binnen (en buiten) mijn bereik ligt, wil ik hebben. Vooral hele kleine prulletjes vind ik leuk om te bestuderen. Ik heb trouwens ook ontdekt dat je met twee dingen tegen elkaar kan slaan en met een beetje geluk, maakt dat veel lawaai! Ik hou wel van lawaai eigenlijk. Zo hoor ik mezelf erg graag roepen. Ik kan ook fluisteren hoor maar roepen is veel leuker.

Ik heb mama en papa toch maar eindelijk hun zin gegeven wat die groentebrij betreft. Ze gaven maar niet op en dus doe ik nu al beter mijn mondje open om dat goedje er te laten insteken. Ik heb toch nog altijd liever de fruitpap maar ja, soms moet je toegevingen doen in het leven hé.

Tot snel met meer verhalen,

Toon






vrijdag 2 juli 2010

Wat is het warm!!!

Het is hier serieus puffen! Toen ik uit mama's buik kwam, was het lang zo warm niet hoor! Het schijnt iets te maken te hebben met seizoenen of zoiets. In ieder geval, voor mij is het wel een beetje te veel van het goede. Ik word er soms een beetje vervelend van. Maar dan wrijft mama met een doekje door mijn gezicht en voel ik me al een heel pak frisser. En... ik mag daardoor nu ook meer in bad! Dat vind ik echt super! Ik stamp dan heel hard met mijn beentjes en zo spat het water dan alle kanten op. Zelfs in mijn gezichtje en daar moet ik dan van lachen.

Lachen is iets wat ik heel graag doe. Ik lach nu ook meer hardop. En vooral als er iets niet gaat zoals het normaal zou moeten gaan. Bijvoorbeeld als papa rare gezichten trekt of als mama anders loopt dan normaal. Die kunnen een stukje gek doen hoor.

Ik ben me ook aan het specialiseren in babbelen. Echt niet te doen hoe gekke klanken ik ondertussen al kan maken. Ik kan hard en stil babbelen, heel hoge geluidjes maken, met mijn tong buiten babbelen, met speeksel dat uit mijn mondje vliegt, met mijn handjes in mijn mond,... Kortom, ik oefen hard en probeer steeds nieuwe dingen.

Deze week is iets anders verlopen dan normaal. Andere weken ga ik drie dagen per week naar Marleen, mijn onthaalmoeder. Maar nu mocht ik daar niet meer naartoe omdat daar andere kindjes vieze beestjes in hun lichaampje hadden. Daarom ben ik bij mama en papa thuis gebleven en gisteren ben ik een hele nacht en dag bij vake Gandalf en moetie mogen gaan spelen. Het was heel plezant! Ik heb hen zelfs van half drie tot half vijf 's nachts bezig gehouden. Kwestie van mijn tijd daar ten volle te benutten hé.

Gelukkig ben ik niet ziek geworden van die vieze beestjes. Dat zou niet tof zijn hé. En zeker niet nu dat er een feestje voor mij op komst is! Nu zondag sta ik helemaal in de belangstelling want dan gaan ze water op mijn hoofdje doen.

Lieve knuffel,

Toon