zondag 28 november 2010

Weer heel wat stapjes vooruit!

Weten jullie nog dat ik mama hier nog niet zo lang geleden heb laten neerschrijven dat ik op mijn beentjes kan staan? Wel, als jullie dachten dat dat revolutionair (amai, wat een moeilijk woord) was, lees dan maar eens verder wat ik nu heb ontdekt...

Ik heb namelijk gevonden hoe ik mezelf aan vanalles kan optrekken. En dat is dan ook meteen mijn nieuwste hobby geworden. Mijn favoriete optrekplaatsen zijn het salontafeltje, de zetel en aan mama of papa hun benen. Maar hierbij stopt het niet hoor. Op een dag leunde ik een beetje te fel naar de zijkant en toen volgden ineens mijn beentjes mee. En voor ik het goed en wel besefte stapte ik zomaar van de ene kant van de zetel naar de andere kant! Geweldig hé! Ik zal maar zelf zeggen wat jullie nu allemaal denken: ik ben ne straffe gast!

Ah ja, en ik moest ook van mama vertellen dat ik kan kruipen. Allez ja, dat kon ik eigenlijk al. Zo op mijn poep hé. Maar nu kan ik het ook echt (je weet wel: zo op handen en knieën). Maar ik doe dat niet vaak hoor. Alleen als ik ergens niet door kan omdat het te smal is. Op mijn poep gaat nog altijd veel sneller en dan heb ik een handje vrij om vanalles mee te zeulen.

Wat me ook opvalt de laatste tijd is dat mama en papa vaak het woordje 'nee' gebruiken. Ze zeggen dat als ik aan die witte plaatjes die aan de muur zitten wil prutsen, of als ik met papa zijn telefoon wil gooien, of als ik de boeken uit de kast wil halen, of als ik aan de kabel van de stereo trek,... Daarna zeggen ze meestal dat ik een spookje of een deugniet ben en dat ze duizend ogen zouden moeten hebben. Maar eerlijk gezegd zou ik dat wel een belachelijk zicht vinden.
Nu ja, ik moet ook wel zeggen dat ze mij ook wel veel complimentjes geven hoor. En dat ze dikwijls 'bravo' zeggen en in hun handen klappen als ik iets goed gedaan heb. En dat vind ik erg leuk!

Tot binnenkort en dikke knuffel,

Toon




dinsdag 9 november 2010

Staan, bokes en feestjes

Laat ik met het grootste nieuws beginnen: ik heb ontdekt waarvoor mijn voetjes dienen! Ik kan er namelijk mijn gewicht opzetten en als ik dan mijn benen strek, dan ben ik ineens groter! Echt tof, dat rechtstaan. Ik kan ineens veel meer zien en vooral het salontafeltje en de zaken die daarop liggen, worden plots veel bereikbaarder. Nu ja, ik moet eerlijk zijn, ik ben nog wel wat afhankelijk van mama of papa om mij recht te zetten want alleen gaat het nog niet zo goed. Ik oefen heel hard hoor en je zal zien, binnen dit en een paar weken, trek ik me alleen op. En dan kan ik lekker aan de telefoon, gsm of afstandsbediening zonder dat mama en papa daar nog iets aan te zeggen hebben. Nee, echt, ik zou liefst de hele dag door willen staan.

Ik moet vanaf nu ook elke dag bokes eten. In het begin had ik dat niet graag hoor. Was me dat een plakkerig goedje! En daar moet je eerst op kauwen voor je dat kan doorslikken. Beetje verloren tijd hé. Maar nu smeren ze daar van die vettige boter op en dan smaakt dat plots veeeeel lekkerder. Gisteren heb ik zelfs bijna een hele boterham opgegeten in plaats van een flesje te drinken. Mama was er even niet goed van en zegt dat ik zo snel groot word. Ja, een baby'tje ben ik al lang niet meer hé.

Ik heb ook onlangs een verlanglijstje moeten maken want ze zeggen hier dat er binnenkort wat feestjes staan aan te komen. Zo gaan we eerst iemand vieren die op dezelfde dag als mijn mama verjaart en die graag kindjes ziet. En dan vieren we ook nog eens iemand die ongeveer gelijk met mij verjaart maar die al heel oud is (meer dan 2000 jaar of zo). En dan natuurlijk, vieren we heel hard mijn verjaardag. Ik weet nog niet goed wat dat is, verjaren, maar het klinkt alleszins heel erg fijn.

Tot gauw al maar weer!

Lieve knuffel,

Toon