woensdag 23 mei 2012

Onze ontdekkingen en ontwikkelingen


Het zal een hele kunst zijn om 'kort' te vertellen wat er hier de afgelopen tijd allemaal is gebeurd! Ik zal eerst mijn zus aan het woord laten. Ladies first hé!

Ik ben nu al bijna 7 maanden uit mama haar buik en ik heb nog altijd geen spijt dat ik die beslissing destijds heb genomen. Het is hier echt tof. Elke dag is een groot festijn voor mij en er valt zoveel te leren en te ontdekken.

Als ik me goed herinner, heb ik jullie vorige keer verteld dat ik mijn voeten heb ontdekt en dat ik mij al op mijn zij kan zwieren hé. Wel, dat is echt oud nieuws. Ondertussen heb ik weer heel wat nieuwe hordes genomen.
Het begon allemaal op een zaterdagmorgen. Toen ben ik begonnen met keihard te oefenen om mij van mijn rug naar mijn buikje te rollen. Ik ben er een hele dag mee bezig geweest maar... tegen de avond kon ik het! De dag daarop kon ik het zelfs zo goed, dat mama en papa mij nog maar net terug op mijn rugje hadden gelegd, of ik draaide alweer op mijn buikje.
Dat is nog niet alles hoor. Ik kan nu ook zitten! Dat kon ik al langer maar dan moesten mama en papa mij toch een beetje vasthouden omdat ik anders gewoon omviel. Nu kan ik het helemaal alleen! Echt geweldig. Alles ziet er dan weer helemaal anders uit. Ik kan er maar niet genoeg van krijgen. Die oudjes leggen wel nog langs alle kanten kussens rond mij voor het geval ik zou omvallen. En ja, dat doe ik nog af en toe maar dat komt dan ook omdat Toon ineens langskomt en ik mij op hem aan het concentreren ben of zo hé. Nog eventjes wachten en ik ben een vrouw en dan kan ik meerdere dingen tegelijkertijd.
Als je denkt dat het gedaan is met mijn baanbrekende ontdekkingen, heb je het goed mis! Ik kan namelijk nog iets! Ik kan me verplaatsen. Het gaat nog niet helemaal hoe ik het wil en eigenlijk word ik er zelfs een beetje gefrustreerd van. Als ik op mijn buikje rol, wil ik proberen het speelgoedje te nemen dat voor me ligt en dan duw ik me af op mijn armen om erbij te geraken. Jammer genoeg gaat dat speeltje altijd maar verder en verder weg in plaats van dat ik er dichterbij kom. Ik doorkruis zo een heel deel van de living. Die speelmat, die is voor mij een te klein speeldomein geworden. Ik wil uitbreiding van mijn terrein!

Nu iets totaal anders: eten! Vorige keer heb ik verteld dat ik voor het eerst zo een goedje op een lepel gekregen heb hé. Wel, dat krijg ik nu elke dag. Ik vind er niets aan hoor. Eigenlijk vind ik eten in het algemeen grote tijdverspilling. Ik speel veel liever. De laatste tijd probeer ik dat eten dan maar als spelen te zien maar die twee van hier zijn daar nogal streng in. Ik mag zelfs niet met mijn handjes in dat goedje zitten. Jammer, want anders was er toch iets leuks aan. Nee, eten, het zegt me niets. En toch geven ze dat niet op hé, de koppigaards. Ze zeggen hier dat ik dat eten nodig heb om goed te blijven groeien en allerlei dingen te leren maar dat doe ik zo ook wel. Ik leer nog elke dag bij. Levenslang leren noemen ze dat zeker?

Zoals eerder gezegd, is elke dag een feest voor mij. Veel heb ik niet nodig. Geef me wat speelgoed en ik amuseer me wel. Ik geniet er ook van om mijn broer bezig te zien. Dat is echt een zotteke. Hij is erg lief voor mij hoor. Ik kijk heel goed wat hij allemaal doet en probeer bepaalde dingen te onthouden. Je weet nooit of het ooit nog van pas kan komen. Zo heb ik al gemerkt dat hij op verschillende manieren de aandacht van mama en papa probeert te trekken. Dat doe ik nu ook. Ik kan heel goed alleen spelen maar sinds een paar dagen begin ik van mijn oren te maken als ik wil dat er iemand met mij komt spelen. Echt handig, die tip van mijn broer.

Ik ben blij dat ik Florien van alles kan bijleren. Ik heb haar graag, die zus van mij. Wat ik wel nog altijd moeilijk blijf vinden, is dat ze veel tijd van mama en papa opeist. Maar dan pas ik gewoon de truc 'eis de aandacht terug' toe. Dat kan op verschillende manieren. Door op de tafel te klimmen of door de ramen te gaan poetsen met mijn speeksel of door te gaan roepen of door de voegen van de vloer te gaan kleuren of door de computer op te zetten. Afin, ik heb een hele lange lijst. Maar Florien zelf doe ik niets hoor. Dat zou niet galant zijn hé. Uiteindelijk blijf ik een heer en zij een dame.

Ook ik blijf vooruit gaan. Zo slaap ik sinds een tijdje in mijn grote bed. Allez ja, het is eigenlijk nog mijn klein bedje maar de spijlen zijn eruit. Ik ben er in het begin 3 keer uitgevallen. Dat was even schikken. Nu weet ik dat ik in het midden moet blijven liggen wil ik er niet uitvallen.
Ik kan nu ook alleen de trap af. Op kon ik al langer maar af vond ik wel heel eng.
Mijn praten gaat ook beter en beter. Ik kan mij nu heel goed uitdrukken. Als het me op een bepaald moment toch niet goed lukt, dan zoek ik wel een andere manier om me verstaanbaar te maken. Ik wil ook alles weten. Ik vraag de hele tijd wat mama en papa aan het doen zijn en hoe de dingen heten. Elke dag leer ik nieuwe woordjes. Soms zijn ze daar hier niet zo blij mee. Ik mag bijvoorbeeld niet 'stoute', 'stomme' of 'doeme' zeggen. Ik begrijp het toch niet zo goed hoor. Soms staan ze te glimmen van trots als ik iets zeg en op andere momenten krijg ik tegen mijn voeten.

Maar de grootste verandering van de afgelopen weken was dat hele gedoe met het potje. Wat een ellende is me dat! Willen die twee hier persé dat ik op het potje pipi doe. Wat is me dat voor tijdverspilling. En volhouden dat die doen, de koppigaards. Ze zeggen dat ik geen pipi en kaka in mijn pamper mag doen eens ik naar 'het klasje' ga. Ik heb geen idee wat 'het klasje' is dus neem ik maar het zekere voor het onzekere en blijf ik maar goed vasthouden aan het gebruik van mijn pamper. Nu is heel dat gedoe van dat potje wat gaan liggen en zitten ze daar niet meer zo over door te drammen. Ik denk dat ze ingezien hebben dat mijn hoofd daar op dit moment helemaal niet naar staat. Hopelijk laten ze het zo.

Tot de volgende keer en dikke knuffel,

Toon en Florien